Almanya'da "14. Kur'an Tilavet Yarışması"

Almanya'da "14. Kur'an Tilavet Yarışması"

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Kadınlar Teşkilatının düzenlediği ‘14. Kuran-ı Kerim Tilavet Yarışması’, Almanya’nın Bielefeld kentinde yapıldı.

Stadthalle Bielefeld’de düzenlenen ve 25 bölgeden yarışmacıların katıldığı programı, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen yaklaşık 3 bin kişi izledi. 13. Kuran-ı Kerim Tilavet Yarışması’nda küçükler birincisi Sinem Fırat’ın açılış tilavetiyle başlayan yarışmayı, büyükler kategorisinde Gülsüm Nur Yalçın kazanırken, Ayşenur Öğden ikinci, Betül Uçar üçüncü ve Esma Dirier dördüncü oldu.
Küçükler kategorisinde ise birinciliği Zeynep Ayan, ikinciliği Zeliha Alımlı, üçüncülüğü Sümeyye Köksal ve dördüncülüğü Kübra Sıla Sevinç kazandı.

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Biz ‘Hayırda yarışın’ ayetinin bizi yönlendirmesiyle Allah yolunda gayret ederek örnek nesiller yetiştirmek için bu çalışmalarımızı yapıyoruz. İman kalıp, ameller hamurdur. Her hamur kalıbına göre şekil alır. İmanın gücü, yansıması eyleme amellere sirayet eder, herkes imanının gereğini yapar. Rabb’im neye iman etmemiz gerektiğini Kuran’da bize ifade ediyor.”

‘VAAZ EDİLMİŞ EN BÜYÜK RAHMET’
IGMG Kadınlar Teşkilatı Başkanı Handan Yazıcı ise Kuran-ı Kerim’in alemler için vaaz edilmiş en büyük rahmet olduğunu belirterek, “Nasıl ki çorak ve kuru topraklar yeşermek için yağmura muhtaçtır, alemler de anlamını bulabilmek ve varlıklarını anlamlı bir şekilde sürdürebilmek için Kuran’a ihtiyaç duyarlar” dedi. 

      Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın