Ağır Engelli vatandaş Güçlü İradesi ile Bütün Kur'anı Kerim Hafızı Oldu

Ağır Engelli vatandaş Güçlü İradesi ile Bütün Kur'anı Kerim Hafızı Oldu

Arabistanlı 35 yaşındaki Tarık Vedai ağır engelli olmasına rağmen Kur'an sayfalarını ağzı ile çevirerek dört yılda tüm Kur'anı Kerim hafızı oldu.

 Arabistan'ın Useyr eyaletinde Serah Ubeyde şehrinde 35 yaşındaki ağır engelli Tarık Vedai bu kentin Kur'anı Kerim ezber derneğine katılarak engeline rağmen tüm Kur'anı Kerimi ezberlemeyi başardı.

Tarık'ın Kur'an mürebbisi Kur'anı Kerim ezber eğitimi için onun evine gitmekte idi. Bu ağır engelli Suudlu vatandaş eli ve ayağı olmamasına rağmen Kur'an sayfalarını ağzı ile açmakta idi.

35 yaşındaki Suudlu adam eli ve ayağı olmadığı için karnının üzerinde sürünmektedir. Ama o bu engeli ile savaşarak omurgasındaki kas atrofisi ve eğrilmeye elinin ve ayaklarının olmamasına rağmen bütün Kur'anı Kerimi ezberledi.

Tarık cep telefonu ve bilgisayarla nasıl çalışılacağınıda öğrendi. Sosyal ağlarda burun ve diliyle harflerin üzerine tıklayara aktif şekilde yer almakta. Ayrıca dini ulema ile internet yolu ile irtibata geçmektedir.

O bu bu şehrin Kur'an derneğine katılarak 4 yılda kelimelerin teleffuzunun ve mahreclerin çıkışının zorluğuna rağmen tüm Kur'anı kerimi ezberlemeyi ve Arapça grameri, Kur'anı Kerimin edebi ve hitabet manalarını öğrenmeyi başardı.