Afrika Kur'an Yarışması

Afrika Kur'an Yarışması

7. Dönem Uluslararası Ruanda Kur'an Yarışması kazananları açıklandı. Düzenlenen bir törenle dereceye girenlerin ödülleri verildi.

 Ödül töreni Ruanda Kigali eyaleti Niamirambou şehrinde yapıldı. 17 Afrika ülkesinden 43 öğrenci bu dönemde rekabet etti. Yarışmacılar arasından 22 öğrenci evsahibi ülkeden idi.

Nijerya'dan 23 yaşındaki Mazu İbrahim Maza ilk kez katıldığı bu uluslararası Kur'an yarışmasında birinciliği kazandı. 

Nihai aşamada 19 yarışmacı rekabet etti. İki Ruandalı öğrenci ilk beş arasındaydı. Kenya'dan 12 yaşındaki Abdi Nasıri ikinciliği kazanarak 500 bin Ruanda Frankı elde etti.

Nihai aşamadaki tek kadın yarışmacı Ayşe Nikuze üçüncülüğe yerleşerek 250 bin Ruanda Frankı kazandı.

Cumartesi günü yapılan kapanış töreninde Ruanda müftüsü gençleri eğitmek ve yönlendirmek için böyle yarışmaların yapılmasının önemine değinerek, ''Kur'an kıraatı ve ezberi gençliğin gelişiminde çok önemli bir rol oynamaktadır. İslam dini aşk ve barış dinidir. Kur'an'da Allah Müslümanları kendilerini geliştirmeye teşvik etmektedir. İsimlerini Müslüman olarak adlandırıp masum insanları öldürenler gerçek Müslüman değildir. Çünkü Kur'an, insanları barış, birlik ve insan haklarına saygıya davet ediyor'' açıklamasında bulundu.

 

Kaynak; İqna 

 

 

                                                                                                              Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın