Afrika'da ''Altın Ödül''

Afrika'da ''Altın Ödül''

Senegal Kur'an ezber kıraat yarışması kapanış töreni 3 Mart'ta bu ülkenin başkenti Dakar tiyatro salonunda düzenlenecek.

Bu tören 3 Mart C.tesi günü Dakar'da Senegal Afrika-Arap Ulusal Gençlik Federasyonu ile birlikte Senegal Cumhurbaşkanı Macky   Sall dahil olmak üzere bu ülkenin önde gelen siyasi ve dini şahsiyetlerinin katılımıyla gerçekleşecek. Bu doğrultuda, Senegal Afrika-Arap Ulusal Gençlik Federasyonundan heyet Kültür Ateşeliğine gelerek benimle görüştüler ve törene katılmam için bir davetiye sundular'' dedi.

Seyyid Hasan İsmeti, Senegalli heyetin , kapanış oturumunun nasıl yapılacağı konusunda kendisiyle meşveret ettiklerini belirterek onlara gerekli olan noktaları açıkladığını ifade etti.

İsmeti '' Görüşmede, Senegal Kur'an Yarışması kapanışında Kültür Ateşeliğinin çabasıyla İran'ın camileri ve doğa fotoğrafları sergisinin düzenlenmesini önerdik. Ödülün adı 'kelima altın ödülü'dür. Bu isim muhtemelen ''Kelam'' ve ''Kur'an kelamı'' sözcüklerinden türetilmiştir'' dedi

İran Kültür Ateşesi Seyyid Hasan İsmeti son olarak şöyle söyledi: Kapanış töreninde İslam'da çocuk hakları, Senegal Dar-ul Kur'anlarının modernizasyonu,  bu ülke toplumunda Dar-ul Kur'anın insancıl rolü konusunda konuşmalar yapılacaktır. Afrika-Arap Ulusal Gençlik Federasyonu Müdürleri ve Senegal Kur'an okulları ulusal birliği müdürleri konuşma yapacak.

 

 

              Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın