ABD’li Ünlü Aktör Morgan Freeman: Ezan Dünyanın En Güzel Seslerindendir

ABD’li Ünlü Aktör Morgan Freeman: Ezan Dünyanın En Güzel Seslerindendir

Morgan Freeman Amerika'nın ünlü aktör ve yönetmeni, Ezan'ın dünyanın en güzel ve büyüleyici seslerinden birisi olduğunu söyledi.

Kendisinin yönettiği ve oynadığı, National Geografi kanalında yayınlanacak bir belgesel için araştırmalarda bulunan dünyaca tanınmış Amerikalı aktör Morgan Freeman, mısırlı bir din uzmanı ile yaptığı görüşmede Ezan’ın dünyanın en güzel seslerinden olduğunu belirtti.

O uzmandan müezzini nasıl seçtiklerini ve acaba camiler seçtikleri kişiden sınav mı almaktadır diye sordu. Amerikalı aktör bu yıl Ekim ayında İngiltere'nin başkenti Londra'daki Hüseyniyede düzenlenen matem törenine katıldı.

Morgan Freeman ile Tanrı'nin hikayesi' TV belgesel dizisi ilk kez 3 Nisan 2016 yılında yayınlandı. Belgeselin bugüne kadar altı bölümü yayınlanmıştır. Ölümden sonra yaşam, tanrı'nın anlamı, yaratılış, şeytan, mucizelerin gücü konuları işlenmiştir.

Freeman, Londra şiileri arasında Muharrem ayı münasebetiyle İmam Hüseyin (as)'in matem merasimine katılması sosyal paylaşım sitelerinde Müslümanların geniş tepkisi ile karşılandı.

Morgan Freeman bugüne kadar dört kez Oscar ödülüne aday gösterildi. 2005 yılında Milyon dolarlık bebek filmi ile en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı.

O bir ömür faaliyetinden sonra 2012 yılında Altın Küre ödülünü aynı halde Driving Miss Daisy filmindeki oyunculuğu ile Berlin film festivalinde Gümüş Ayı ödülünü aldı.