ABD Kongresinde Kur’an’lı Yemin

ABD Kongresinde Kur’an’lı Yemin

"8 yaşındaydım bir grup asker geldi ve evlerimizi kurşun yağmuruna tuttu, çok korkunçtu biz oradan ayrılırken her yanımız cesetlerle doluydu".

ABD Kongresinde Kur’an’lı Yemin

Somali asıllı Amerikan vatandaşı “İlhan Omar” cumhuriyetçi rakibini geçerek Minnesota eyaletinde Temsilciler Meclisi’ne üye seçildi.

“ Siasat” haber sitesinin vermiş olduğu habere göre, İlhan Omar ABD meclis üyesi olan Somali asıllı Amerikalı ilk müslüman.

34 yaşında olan ilhan Omar Meclis üyesi seçildikten sonra il konuşmasında; ben asla demokrasiden el çekmeyeceğim ve tüm çabam Minnesota da iftihar edebileceğimiz şekilde adaleti yaymak olacak. Ben sizin için savaşmaktan el çekmeyeceğim ve umarım ki sizde benim için öyle olursunuz.

İlhan Omar 3 Ocak 17’de Minnesota eyaleti Kongre binasında Kur’an’a el basıp yemin ederek görevini resmen devraldı.

Minnesotalı Müslümanlar cemiyeti icraat müdürü “Esed Zeman” şöyle söylüyor: Somali asıllı Amerikalı örtülü müslüman bir bayanın meclis üyesi olarak söyleyeceği çok şey vardır. Kendisine başarılar diliyorum.

İlhan Omar henüz 8 yaşında iken çıkan iç savaş nedeniyle evlerinden uzaklaşmak zorunda kaldı ve 4 yıl Afrikalı muhacirler kampında geçirdi. İlhan eski zor günlerden şöyle yâd ediyor: 8 yaşındaydım bir grup asker geldi ve evlerimizi kurşun yağmuruna tuttu, çok korkunçtu biz oradan ayrılırken her yanımız cesetlerle doluydu.

Kampta ihtiyaçlarımızı karşılayacak imkânlar yoktu. Ben babama su getirirdim ve oda bana hediye olarak bir “şilin” verirdi onunla filim izlemeye giderdim.

Bu galibiyet benim için bunca taassuplara karşı çok değerli. Amerika muhacir ülkesi ve herkes burada bir şeyler elde etmek için şansını deniyor. Şuan bir şeyler yapmanın ve istediklerimizi elde etmenin zamanıdır.