7 Yaşında Kur’an Hafızı “Hennaneh”

7 Yaşında Kur’an Hafızı “Hennaneh”

4 yaşına kadar tüm kısa sureleri ezberledi

5 kişilik bir ailenin ferdi olan “Hennaneh Halefi” hafızlığa 5 yaşında başlamış ve 7 yaşında Kur’an’ın tamamını ezberlemeyi başarmış. Evin 3 çocuğu da hafız, ama Hennaneh bir başka, çünkü o hafızlığa küçük yaşta başlamış. Ev, Kur’an’i bir ortama sahip, aile fertleri sürekli Kur’an’la meşgul, Kur’an tilaveti evin her yanını sarmış. Aile bu durumdan çok memnun, evlatlarının daima Allah’ın kelamıyla haşır neşir olmaları onları çok mutlu kılıyor.

Hennaneh: babam bana ezberleyeceğim sayfayı gösteriyordu ve bende 2 saatimi yeni sayfayı ezberlemekle geçiriyor 4 saat de önceki ezberlerimi çalışıyordum diyor. Ezberlerimi Kur’an kalemiyle yapıyordum, kalemi ayetin üzerine koyduğumda okunan ayeti 4-5 kez dinledikten sonra ezberliyordum ve sonraki ayete geçiyordum. Daha sonra sayfayı tersten tamamını ezber olarak veriyordum.

5 yaşında ezbere başlayan Hennaneh kısa zaman zarfında 20 cüzünü ezberliyor. O yaşta şehirlerinde düzenlenen “Kur’an Çiçekleri” adlı 16 yaş altı yarışmalara katılan Hennaneh 5 cüz de birinci geliyor. Bir sonraki profesyonel yarışmada 20 cüz ezber yarışmalarına katılarak orda da birincilik elde ediyor.

Babası “Mustafa Halefi” Kızı hakkında şöyle anlatıyor: Hennane’nin iki ablası ve birde abisi var. Abisi ortaokulda Kur’an’ı ezberledi ve ikinci ablası da lise döneminde ezberlerine başladı ve hafız oldu. Bu yüzden iyi bir tecrübemiz vardı. Hennane’ye küçük yaşta alıştırmak için kısa surelerden başladık hafızası çok güçlüydü ve birkaç dinlemede çok çabuk ezberliyordu. Bizde bunu ganimet bildik ve 4 yaşına kadar tüm kısa sureleri ezberlettik. Daha sonra bir Kur’an anaokuluna verdik orada 1 yıl boyunca yüzüne okumasını geliştirdi. Hocası zekâsından dolayı eğer güzel bir program hazırlanırsa hafızlığı çok kolay yapar dedi ve bizde önceki tecrübelerimize dayanarak kendisine bir program çizdik. Hamd olsun Allaha emeklerimiz boşa çıkmadı ve 2 yılda Kur’an’ın tamamını ezberleyebildi.

Elbette bu başarıda meşhur Kur’an karilerinin de katkısı çok oldu. Hennane’yi meşhur Kur’an karisi ve üstadı, Üstat Sebzali ve Tusi’nin yanına götürüyor ve kızımın tilavetini dinletiyordum. Daha sonra da karilerin önemli önerilerini alıyor ve uyguluyorduk.  

Annesi de Hennaneh hakkında şunları söylüyor: bebekliğinde onu yatırırken ona ninni yerine Kur’an tilavet ediyordum. Böyle çok daha rahat uykuya dalıyordu, kendisine Kur’an tilavet eden özel yastık aldık böylelikle Allah’ın kelamıyla daha çok aşina oluyordu. Hafızlığa başladığında ilk zamanlar çok zorlandık ancak belli bir zaman sonra normalleşti. Çok düzenli ve disiplinli çalışıyorduk günde bir sayfa ezber programımız vardı ve eğer bir gün aksarsa ertesi gün iki sayfaya çıkarıyorduk.

Mustafa Halefi: Mahalleli benden çocuklar için bir Kur’an hafızlık kursu açmamı istedi inşallah bunu ilerleyen zamanda yapmayı düşünüyorum ancak şuanda Hennaneh için tefsir ve Kur’an mealini ezberleme programı kurduk ve tüm yoğunluğumuzu ona verdik.

Bu senenin Kasım ayında İslam İnkılabı Rehberi ile görüşmeye gittik ve Hennaneh orada Kur’an tilavet etti. Rehber tilavetini çok sevdi ve tüm sureleri kâmil bir şekilde okutun ve umuma yayın buyurdular. Sayın cumhurbaşkanımızla da bir görüşmemiz oldu oda kendisine hediyeler verdi.