6. Uluslararası Kur'an Yarışması

6. Uluslararası Kur'an Yarışması

İranlı Kur’an okuyucusu Rahim Haki, 7. Uluslararası Müslüman Öğrenciler Kur'an Yarışması'nın başka bir ülkede organize edilebileceğini ifade etti.

6. Uluslararası Müslüman Öğrenciler Kur'an Yarışması hakemler heyeti üyesi İranlı Kur’an okuyucusu Rahim Haki  yaptığı açıklamalarda, yarışmanın birinci ve ikinci aşamalarının değerlendirilmesinin gıyaben gerçekleştirildiğini ifade etti.

Kur'an Yarışması hakemler heyeti üyesi, ''6. Dönem yarışmalarının İran'dan başka bir ülkede düzenlenmesi son aşamada iptal edildi. Ancak  4. dönemden itibaren kız öğrencilerin de katılabilmesi için yarışmanın başka ülkelerde düzenlenmesini istiyorduk. Bu iki programın yedinci dönemde uygulanacağını umuyoruz'' dedi.

Rahim Haki, profesörlerin ve farklı dünya yarışmalarında hakemler komitesi başkanlarının kullanıldığını ve birinci dereceden İranlı uluslararası hakemlerin de yarışmaya katıldıklarını belirterek, bu işin iyi bir şekilde sonuçlanmasından umutlu olduğunu dile getirdi.

Haki, 6.  Uluslararası Müslüman Öğrenciler Kur'an Yarışması ile Uluslararası İran Kur’an Yarışması kurallarının aynı olduğuna dikkati çekerek, kuralların tek tip olmasının katılımcı kâri ve hafızların bu kurallarla aşina olmasından kaynaklandığını söyledi.

Dünyaca ünlü İranlı Kur’an okuyucusu, 6. Uluslararası Müslüman Öğrenciler Kur'an Yarışması kalitesi hakkında önceki aşamadaki tilavetleri dinlediğini ve önceki dönemlere nispeten gelişme gösterdiğini ayrıca teknik açıdan da iyi gelişmelere şahit olduklarını ifade etti.

Rahim Haki, son olarak yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

 

 

              Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın