21 yıl sonra tekrar açıldı

21 yıl sonra tekrar açıldı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Ağa Camii’nin külliyesinde 1995 yılından bu yana atıl durumda kalan Kur’an-ı Kerim kursu restore edilerek tekrar hizmete açıldı.

 
21 yıl sonra tekrar açıldı

Açılışta günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı ilk olarak Hak Halil Kasapoğlu Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dinçer Orkay yaptı. Dinçer Orkay’ın ardından İl Müftü Vekili Mehmet Nurlu Konuşmasını gerçekleştirdi.

İlçe Kaymakamı Ali Sırmalı "Bugün ilçemiz için bölgemiz için çok önemli bir yatırımın açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu Kur’an Kursu binasını restore ederek ilçemize kazandıran başta Hak Halil Kasapoğlu Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dinçer Bey'e mütevelli heyeti üyelerine vakıflar bölge müdürlüğüne, ilçe müftümüze ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu açılışımızı onurlandıran Sayın Valime ve siz değerli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Ardından konuşma yapan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı; "Buradan yetişecek gençlerimiz örnek insan olarak memleketimize hizmet edecek. Bu tür kurumlarda yetişecek çocukların vatanına bağlı, kul hakkına riayet eden örnek insanlar olmasını ümit ediyoruz. Bizim buna ihtiyacımız var. Düzgün bir şekilde, doğru bir şekilde din eğitimini alıp, toplumda yaşamaya devam eden insanlar, etraflarında parmakla gösterilen örnek insanlardır” dedi.

Daha sonra kurdele kesildi ve davetlileri tesisleri gezdi. Vali Yazıcı, öğrenciler ile yakından ilgilenerek, onlarla birlikte karavanadan yemek yedi.

1961 yılında Kur’an-ı kerim kursu olarak inşa edilen bina, 1985 yılına kadar yatılı olarak hizmet verdi. 1985 ile 1990 yıllar arasında müftülük olarak kullanılan bina, 1990’dan 1995’e kadar gündüz kız Kur’an kursu olarak hizmet verdi. Daha sonra çürükümeye bırakılan bina, 21 yıl atıl olarak bekledi.

Hak Halil Kasapoğlu Vakfı tarafından restoren edilen 40 yatak kapasiteli Edremit Müftülüğü Ağa Camii Erkek Kur'an Kursunun restorasyon ve düzenlemesi için 400 bin lira harcandı.