20. Dönem Dubai Hediyesi Uluslararası Kur'an Yarışması Başladı

20. Dönem Dubai Hediyesi Uluslararası Kur'an Yarışması Başladı

20. Dönem Dubai Hediyesi Uluslararası Kur'an Yarışması faaliyetleri 13 Haziran'da başladı.

 
20. Dönem Dubai Hediyesi Uluslararası Kur'an Yarışması Başladı


IQNA- 20. Dönem Dubai Hediyesi Uluslararası Kur'an Yarışması Ramazan'ın 7'den 18 kadar Dubai Ticaret ve Sanayi odası toplantı salonunda tüm Kur'anı Kerim ezberi bölümünde düzenlenecektir.

Bu doğrultuda bu yarışma organize komitesi, hakemler komitesi üyeleriyle koordine için Dubai hakimi Kültürel ve İnsani İşler Danışmanı ve Yarışma Organize Komitesi Başkanı İbrahim Muhammed Bumelhe katılımıyla bir toplantı düzenledi.

Organizasyon Komitesi üyesi ve yarışma birimi başkanı Muhammed Abdulrahim Sultan-ul Ulema bu toplantıda hakemlerle ilgili düzenlemeler ve yarışmaya özel bazı kuralları açıkladı.

Ayrıca toplantıda Suriye'den Emin Rüştü Suyed hakemler komitesi başkanı ünvanı ile ve Arabistan'dan Adil b. İbrahim Muhammed Refai hakemler komitesi başkan naibi ünvanıyla seçildi.

Dubai hediyesi Kur'an Enstitüsü İnsan Kaynakları ve Bilgi Teknolojisi Bölüm Başkanı Muhammed El Hemadi toplantıda bu yarışma döneminde hakemlerin elektronik sistemi nasıl kullanacağına ilişkin ayrıntılı bir açıklama sundu. Hakemler komitesi üyelerinin bu yazılımın detayları hakkındaki sorularına cevap verdi.

20. Dönem Dubai Hediyesi Uluslararası Kur'an Yarışması katılımcıları şimdiye kadar BAE geldi ve Dubai Hediyesi Uluslararası Kur'an Enstitüsü mekanı, السلام علیک أیها النبی(ص)» müzesi ve Muhammed b. Raşid elyazma Kur'an nüshalar merkezini ziyaret etti.

Daha önce 91 ülkenin temsilcileri ve İslami azınlıklar 20. Dönem Dubai Hediyesi Uluslararası Kur'an Yarışmasına katılmak için hazır olduklarını açıklamıştı.

Arabistan'dan Adil b. İbrahim Muhammed Refai, BAE'den Şeyh Ali Hasan Abdullah Al Ali, Mısır'dan Şeyh Emin Ahmet Muhammed Said, Kuveyt'ten Şeyh Abdülaziz Fazıl Mutri fahd El Azizi, Suriye'den Şeyh Emin Rüştü Suyed, Sudan'dan Şeyh Ali Muhammed Elzin Mubarek 20. Dönem Dubai Hediyesi Uluslararası Kur'an Yarışması hakemler komitesi üyelerini oluşturmaktadır.

Dubai Hediyesi Uluslararası Kur'an Yarışması aralarında bu yarışmanın en iyilerinden 10 kişinin katılımıyla en güzel ses ünvanıyla bir yarışma düzenlenecektir. BAE'den Şeyh Usame El Safi ve şeyh Abdülaziz Hüseyin El Husna, Irak'tan Şeyh Abdulrezzak Etan Eldelimi bu yarışmanın hakemler komitesi üyeleridir.

Mucteba Elir Zalu tüm Kur'anı kerim hafızı İran islam Cumhuriyeti temsilcisi olarak bu dönem rekabetlerine katılmaktadır.