"Uzayda Kur’an okudum"

"Uzayda Kur’an okudum"

Arap Dünyasının ikinci astronotu olan Muhammed Ahmed Faris, “Uzayda fiziksel koşullar çok zor da olsa, Kur’an-ı Kerim’i çok şükür okuyabildim” dedi.

 


7 gün, 23 saat, 8 dakika kaldığı uzay deneyimlerini Akit’e anlatan Suriye’nin ilk ve tek, Arap Dünyasının ise ikinci astronotu olan Muhammed Ahmed Faris, "Kısıtlı bir süreye, bütün zorluklara rağmen mutluluk verici, heyecanlandırıcı bir olaydı. İbadetimizi kalbimizle, gözümüzle yaptık. Fiziksel koşullar çok zor da olsa, Kur’an-ı Kerim’i çok şükür okuyabildim” dedi.

Neden astronot oldunuz?

- Bu şans sana verilse istemez miydin? Sonuçta bu bir hayaldir. Tarihi bir fırsattı, her insan astronot olup başka âlemde yaşamayı, başka âlemleri keşfetmeyi ister…

Uzaya gitmek için nasıl seçildiniz?

- Bu zorlu görev için birçok aday pilot vardı. Yapılan başvuruların arasından beni seçtiler. 1987 yılında uzaya mekik gönderen bir ABD, birde Rusya vardı. Ben Rusya ile çıktım, sonra da Moskova’da 2 yıl boyunca eğitim gördüm.

Uzayda kaldığınız süreçte neler hissettiniz? İbadetlerini nasıl gerçekleştirdiniz?

- Bu zaten kısıtlı bir süre bütün zorluklara rağmen mutluluk verici, heyecanlandırıcı bir olaydı. İbadetimizi ise kalbimizle, gözümüzle yaptık. Çünkü uzayda yer çekimi olmadığı için namaz kılamıyorsun. Fiziksel koşullar çok zor da olsa, Kur’an-ı Kerim okuyabildim.