Stillwater Kütüphanesinde Kadınlarla İlgili Kur'an Ayetleri İncelendi

Stillwater Kütüphanesinde Kadınlarla İlgili Kur'an Ayetleri İncelendi

Bu program 'kadınların rolünün daha iyi tanınması' başlığı altında Amerika kadınları için adalet doğrultusunda faaliyet gösteren 'Amerikalı üniversiteli kadınlar derneği tarafından ve Stillwater halk kütüphanesi işbirliğiyle düzenlendi.

Hanadi Şahabuddin İslam kaynakları grubundan-Amerika Minneapolis şehrinde İslami kültürler ve islami tanıtmada aktif kuruluşlar- bu programın misafir konuşmacısıdır. Şahabuddin Lübnan asıllıdır ve Kanada da yaşamaktadır. Amerika halkına İslam eğitimi alanında faaliyet göstermektedir.

Konuşmasında 'Bilinmesi gereken ilk şey din ve kültür iki farklı konudur. İslam ismini almış olan her ülkenin kültürü Hz Muhammed (saa) ve Kur'anı Kerim öğretileriyle mutabık değildir' dedi.

Ayrıca O İslam hakkında Amerikalıların yanlış hikayelerine özellikle Müslüman kadınlar hakkında söylenenlere Kur'anı Kerim'de ayetler kıraat ederek kadınların rolüne değindi.

Hanadi, Peygamber döneminde eğitim, mülkiyet hakları ve kadınların ticaret yapmasının mümkün olduğunu Hz Haticenin tüccar olduğunu ve Hz Muhammed (saa)'in onun için çalıştığını belirterek aynı halde İslam'ın da kadınlara çalışmak istemediklerinde mali güvenliklerinin sağlanması hakkının bulunduğunu söyledi.

Hanadi'ni konuşmasından sonra program organizatörlerinden Susan Fletcher şaşkınlık ve memnuniyetle programın böyle iyi karşılanacağını beklemediğini söyledi.