'Şampiyon Hafızlar' Kahramanmaraş'ta Yetişiyor

'Şampiyon Hafızlar' Kahramanmaraş'ta Yetişiyor

Türkiye'ye her yıl 100 hafız kazandıran Kahramanmaraş, 5 yıldır hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmalarında başarılara imza atıyor.

 
'Şampiyon Hafızlar' Kahramanmaraş'ta Yetişiyor


 Kahramanmaraş'ta sayıları 14'e ulaşan ve her yıl sadece 100 kişinin kabul edildiği hafızlık kursları büyük talep görüyor.

Anadolu'nun kadim kentlerinden Kahramanmaraş, türbe ve tarihi camilerinin yanı sıra son yıllarda yetiştirdiği hafızlarıyla da adından söz ettirmeye başladı.

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve kentteki yerel yöneticilerin desteğiyle sayıları 14'e ulaşan hafızlık kurslarına yoğun ilgi nedeniyle sınava tabi tutulanların ancak yüzde 10 başlayabiliyor ve her yıl 100 öğrenci kayıt yaptırıyor.

Kahramanmaraşlı hafızlar, Türkiye'deki yarışmalarda önemli başarılara imza atıyor. Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmalarında kenti temsil eden öğrenciler, 5 yıldır hep ilk üçte yer alıyor.

"Kurslarımıza çok büyük ilgi var"

İl Müftüsü Muhammet Gevher, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte Kur'an ve hafızlık kurslarının sayısını artırmaya çalıştıklarını söyledi.

Halen kentte 14 hafızlık kursunun hizmet verdiğini hatırlatan Gevher, şöyle konuştu:

"Kurslarımıza çok büyük ilgi var ve her sene sınav yapmak zorunda kalıyoruz. Vatandaşlarımız çok büyük alaka gösteriyor, bu da eğitimin kalitesinden kaynaklanıyor. Özellikle erkek hafızlık kursu inanılmaz talep görüyor. İnanın Türkiye genelinde erkek Kur'an kursları açısından böyle bir yoğunluğun olduğunu zannetmiyorum."