Kur'an Mucizeleri

Kur'an Mucizeleri

El Ezher Üniversitesi profesörü Semah Azeb Kur'an-ı Kerim'in mucizeleri ve bilimsel tefsiri arasındaki ayrımın gerekliliği üzerinde durdu.

El Ezher Üniversitesi profesörü Semah Azeb yaptığı ropörtajda, ''Bilimsel tefsirlerde Kur'an ayetleri keşfedilen bilimlere dayanılarak yorumlanır. Bana göre bu yanlıştır çünkü keşfedilen bilimsel gerçeklerin doğru olmama olasılığı mevcuttur. Kur'an'ın bilimsel mucizeleri Vahiy Kelamının bilimsel bir gerçeğidir. Örneğin anne karnında ceninin büyüme aşamaları Hac sûresinin 5. ayetinde şöyle zikredilmiştir: Ey insanlar! Öldükten sonra tekrar dirilmekten şüphe içinde iseniz şunu bilin ki, biz sizi topraktan, sonra nutfeden, sonra alakadan (aşılanmış yumurtadan) sonra da uzuvları belli belirsiz bir çiğnem et parçasından yarattık ki size kudretimizi gösterelim'' dedi.

El Ezher profesörü, Kur'an-ı Kerim'in bilimsel mucizlerinin bu semavi kitabın gerçekliliği ve ihtişamını istidlal ve burhanla bu mukaddes kitap hakkında şüpheleri bulunanlara isbat ettiğini ifade etti.

Semah Azeb, ''Kur'an'ı çarpıtma çabalarının tamamı başarısız oldu. Çünkü Allah bu mukaddes kitabı korumaktadır. Kur'an-ı Kerim kıyamet gününe kadar bir mucize olarak sonsuza dek kalacaktır'' dedi.

 

 

              Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın