Kur'an Basımı

Kur'an Basımı

Medine'de ''Kral Fahd'' Kur'an basım merkezi, Kur'an'ın basımı ve yayını için birçok etkinlik yaparak şimdiye kadar dünya kıtalarında rayic olan çeşitli dillere Kur'an'ın çevirisini gerçekleştirdi.

Medine'de ''Kral Fahd'' Kur'an Basım Merkezi Genel Sekreteri Muhammed Salim b. Şedid el Uvfi '' Bu merkez dünyanın farklı yerlerinde bulunan Müslümanlar arasında Kur'an'ın ezberi, basımı ve yayını için önem taşımaktadır''açıklamasını yaptı.

Salim b. Şedid el-Uvfi,  Suudi Arabistan İrşad Bakanlığı tarafından desteklenen bir yıldan az bir süre içinde Kur'an-ı Kerim'in 18 milyon kopyasının yayınlanmasıyla ilgili olarak merkezin özel sektör tarafından yönetildiği yıllara kıyasla, Kur'an basımının yüzde 100 arttığını ve bazı durumlarda baskı maliyetlerinin yarıdan daha aza düştüğünü ifade etti.

Medine'de ''Kral Fahd'' Kur'an Basım Merkezi Genel Sekreteri ayrıca bu merkezin Kur'an'ı 39 Asya , 16 Avrupa kıtası  ve 19 Afrika kıtası dilleri olmak üzere 74 farklı dile çevirdiğini belirtti.

El-Uvfi  çevirilerin Arapça ve İslami bilimlere aşinalığı olan aynı dili konuşan kimseler tarafından gerçekleştirilerek dünyanın çeşitli bölgelerinde Müslümanlar arasında dağıtıldığına değinerek '' Bu merkez hicri kameri 1405 ila 1439 yılları arasında açılmasından bu yana 310 milyon 654 bin 488 Kur'an nüshası dağıtmıştır'' dedi.

 

kaynak: iqna    

 

 

                               Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın