Katar'da Kur'an Projesi

Katar'da Kur'an Projesi

Kur'an'a hizmet için en büyük vakıf projesinin temel atma töreni Katar'da Kur'an merkez ve enstitülerinin desteğiyle el-Etrece başlığı altında gerçekleşti.

Projenin temel atma töreni , 31 Mart'ta Katar Evkaf ve İslami İşler Bakanı Eys b. Mübarek Kevar'ın katılımıyla bu ülkenin başkenti Duhe şehri Bin Mahmud bölgesinde düzenlendi.

Bu vakıf projesi Kur'an-ı Kerim'e hizmet amacıyla  Katar'da Kur'an merkez ve enstitülerinin desteğiyle başlatıldı. 112 odadan oluşan iki binanın maliyeti yaklaşık 70 milyon Katar Riyalidir.

Katar Evkaf ve İslami İşler Bakanı Vakıflar Bölümü Genel Müdürü Halid b. Muhammed b. Gan Al Sani projenin temel atma törenindeki konuşmasında '' el-Etrece bu Bakanlığın Kur'an'a hizmet için Kur'an merkez ve enstitülerinin desteğiyle gerçekleştirdiği en önemli projelerinden biridir. Projenin yaklaşık 600 gün sürmesi beklenmektedir'' dedi.

Katar'da Kur'an eğitim seviyesi ve kalitesini artırma, Kur'an merkez ve enstitülerine daha fazla kız ve erkek öğrencinin kayıt yaptırması için zemin hazırlama, Katar'ın çeşitli bölgelerinde yeni Kur'an merkezlerinin kurulması ve Kur'an ezber eğitim merkez ve enstütülerine hizmet sunulması.... bu vakıf projesinin diğer hedefleri arasındadır.

 

 

                 

 

 Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın