İstanbul'da 'Uluslararası Kabartma Kur'an Konferansı'

İstanbul'da 'Uluslararası Kabartma Kur'an Konferansı'

2. Uluslararası Kabartma Kur'an Konferansı, İSAM'da geniş bir katılımla yapıldı

Uluslararası Kabartma Kuran Hizmetleri Birliği (IBQS) tarafından düzenlenen "2. Uluslararası Kabartma Kur'an Konferansı 18 ülkeden temsilcilerin katılımıyla, Üsküdar'daki İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) konferans salonunda düzenlendi.

IBQS Başkanı Selahattin Aydın açılışta yaptığı konuşmada ortak kabartma Kur'an-ı Kerim imlası oluşturma çabasının, görme engelli Müslümanlar açısından büyük bir sorun olduğunu söyledi.

Kuran-ı Kerim'i, bugünkü teknolojik imkanlarla oluşturulan alternatif yöntemlerle görme engelli Müslümanların erişimine açmayı hedeflediklerini vurgulayan Aydın, şöyle konuştu:

"Üç gün sürecek konferans süresince, birliğin hizmet kapasitesinin geliştirilmesi, Afrika ve Orta Asya'da yaşayan görme engelli Müslümanların mushaf ve dini hizmet ihtiyaçlarının karşılanması, batı ülkelerinde görme engelli Müslümanların yazılı dini kaynaklara erişim sorunu gibi konular ele alınacak ve yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirilecek."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın da katılıp bir konuşma yaptığı etkinlikte konuşmaların ardından eski Diyanet İşleri Başkanlarından Tayyar Altıkulaç, "Mushaf İmlasının Tevhidi Meselesi" konulu konferans verdi.

dunyabulteni.net