İsrail'de Kur'an Tilaveti

İsrail'de Kur'an Tilaveti

Siyonist İsrail Rejimi mermileri, kamplarda Kur'an toplantılarının düzenlenmesi için engel değildir.

 Filistinli Kur'an hafızı Taha Suud, 14 yaşında Kur'an ezberine başladı. Siyonistlerin mermilerinin altında ve işgal edilmiş toprakların sınırında dokuz buçuk saat bu topraklar üzerinde Kur'an okudu.

Taha bu konu hakkında, ''Genellikle Kur'an camilerde veya Kur'an merkezlerinde duyulur. Ancak bu sefer farklı bir deneyim  görmek istedik. Gözlerimiz İsrail rejiminin bizden aldığı işgal altındaki Filistin topraklarına düştüğünde onu geri almaya karar verdik. Bu sadece Kur'an’ı ezberleyerek ve onun öğretileriyle amel ederek ve İslam Peygamberi yolunu (s.a.a) izleyerek mümkün olabilir'' dedi.

Taha, bu projenin ayrıntıları hakkında sabah namazından sonra geri dönüş kamplarına doğru hareket ettiklerini ve sabah saat 6:00 da bu yere vardıklarını yaklaşık 9 saat Şeyh Ahmet Kelce tarafından tilavet edilen Kur'an’ı dinlediklerini söyledi.

Tüm Kur'an hafızı bu süre zarfında Siyonist kuvvetlerin protestoculara ateş ettiğini kaydederek, ''İsrail mermileri işgalcilerin gözleri önünde Kur'an tilavetini tamamlamadaki azim ve kararlılığımızı kıramaz'' ifadesini kullandı.

 

              Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın