''Hindistan'da ki Okullarda Kur’an Öğretilmeli''

''Hindistan'da ki Okullarda Kur’an Öğretilmeli''

Hindistan Kadın ve Çocuk Gelişimi Bakanı “Maneka Gandhi” okullarda mukaddes dinlerin kitapları,özellikle İslam dininin kutsal kitabı Kur’an-ın okutulup öğretilmesi gerektiğini savundu.

 

Hindistan Kadın ve Çocuk Gelişimi Bakanı “Maneka Gandhi” okullarda mukaddes dinlerin kitapları,özellikle İslam dininin kutsal kitabı Kur’an-ın okutulup öğretilmesi gerektiğini savunarak yeni bir öneride bulundu.

Dinler hakkında yanlış bilgilerin çocuk yaşta iken giderilmesi gerektiğni ve ancak bu şekilde daha sağlıklı bir toplum ve gelecek elde edilebileceğini beyan etti.

Hindistan Times gazetesine verdiği röportajda; toplumda dinlere yönelik eleştiri, ve kavgaların yanlış bilgilendirmeden kaynaklandığını ve bunun da ancak doğru okutulup öğretilerek giderileceğini vurgulayan “Maneka Gandhi” “bizlerden bazılarımız Kur’an-ı okuduk, İslam dininin ve bu dinin Peygamberinin kesinlikle savaşa karşı olduklarını ve Kur’an-ın da barışcıl ve dosçul bir ideolojiye sahip olduklarını biliyoruz. Biz doğru olan bu bilgilerin okullarda çocuklarımıza da verilmesini istiyoruz. Ancak bu şekilde olursa daha sağlıklı ve barışçıl bir toplum elde ederiz dedi.”

Kaynak: İQNA Haber Ajans