''El-Riyade''

''El-Riyade''

Kuveyt’te 15-19 yaş arası kızlara özel ilk Kur’an merkezi açılacak. Bu merkez ''el-Riyade'' adı altında faaliyet gösterecektir.

Kuveyt Evkaf Bakanlığına bağlı İslam Araştırmaları ve Kur'an Bilimleri Müdürlüğü, bu ülkenin “el-Ahmedi” vilayetinde yer alan Fahd el-Ahmed bölgesinde 15-19 yaş arası kızlara özel ilk Kur'an merkezinin açılacağını bildirdi.

İslam Araştırmaları ve Kur'an Bilimleri Müdürü Fahd el-Canfavi, ''Kızlar için açılacak bu Kur'an merkezi ''el-Riyade'' adı altında faaliyet gösterecektir. 16-19 yaş arası kızlar “el-Ahmedi” ve Mübarek el-Kebir” vilayetlerinde Kur'an eğitimi alacaklar. Kızlar için bu Kur'an eğitim merkezi bir sonraki akademik dönemde (kış dönemi) faaliyetlerine başlayacak'' dedi.

Adı geçen kurum tarafından son yıllarda Kur'an ve İslami araştırmalar alanında 20 yeni merkez Kuveyt'in çeşitli vilayetlerinde açıldı. İslam Araştırmaları ve Kur'an Bilimleri Müdürlüğü tarafından açılan 100'den fazla dini merkez Kuveyt Sosyal Hizmetler İdaresi tarafından desteklenmektedir.

Fahd Canfavi yaşlı ve emekliler için de bir Kur'an merkezi açma konusunun programlarında olduğunu, yaşlıların boş vakitlerini bu merkezde geçirerek Kur'an ve şer'i ilimler öğrenmelerini amaçladıklarını ifade etti.

 

kaynak: iqna

 

 

Youtube Kanalımıza Gitmek İçin Tıklayın