'Dinlerde Barış Kültürü' Makaleler Mecmuası Yayınlandı

'Dinlerde Barış Kültürü' Makaleler Mecmuası Yayınlandı

Dinlerde barış kültürü' uluslararası semineri makaleler mecmuası kitabı Belarus'taki İran Kültür Ateşeliği işbirliğiyle Rusça basılarak yayınlandı.

Belarus'taki İran Kültür Ateşesi Abdülmecid Şefayi Uluslararası Kur'an Haber Ajansı (Iqna) ile yaptığı ropörtajda bu haberle ilgili olarak 'Dinlerde barış kültürü' uluslararası semineri Belarus'un başkenti Minsk şehri Kültür Sanat Üniversitesinde 30 kasım'da düzenlendi. Bölge Yahudi ve Hıristiyanları ve Belarus Müslümanları davetliler arasındadır.

Bu seminerin düzenlenmesinin ardından birçok makale üniversiteye gönderildi. Kültür ve Sanat üniversitesi tarafından 'Dinlerde barış kültürü' kitabında makalelerin bir bölümü basıldı ve ilgilenenlere sunuldu.

Kitap 190 sayfa olarak 39 makaleyi içermektedir. Arayanlar için açık ve net görüşler sunulmuştur.

Minsk'te İran Kültür Ateşeliği ve İran Dostluk evi üniversiteye bu konuda yardım etmiştir' açıklamasını yaptı.

Belarus'taki İran İslam Cumhuriyeti Kültür Ateşesi makale kitabında bahsedilen konu başlıklarına değinerek 'medeniyetler arasındaki diyalogda barış, İslam ve Hıristiyanlık arasında diyalog, Belarus'ta dinler arası diyalog, İran'da Hıristiyanlık, Belarus'ta İslam, Sekülar dönemden sonra dünyada geleneksel dini değerler, Belarus ve İran'da dini tahsil, çağdaş dünyada dinin küreselleşme projeleri ve ideoloji atmosferinde din' konularının bu makalelerin konu başlıkları olduğunu hatırlattı.

Abdülmecid Şefayi son olarak '39 makale bu kitapta mevcuttur ki üç makale İranlı uzmanlar ve bilim adamları tarafından ve diğer makaleler Ukrayna, Polonya, Rusya (St Petesburg) , Belarus ve Kazakistan olmak üzere beş ülke tarafından yazılmıştır' beyanında bulundu.